Sunday, 12 February 2012

Sad mode.... hurmmm :(

Suddenly rasa sedey sgt bila encik asben x sms & kol bila da nak start trekking... hani tau dekat atas sana tu xde line, tpi b4 start trekking tu, kat bawah, still ade line... serius terasa ati sgt... ye lar, hani risau kalau pape happen.. da la hani tggal dgn iman kat rumah... sms x balas...
Hati isteri mane yg x risau kalau suami keluar jauh tanpa isteri & anak... nak2 plak bila si suami pergi masuk hutan...
Mgkin org yg belum kawen xkan faham... mgkin ade yg berpendapat kata, alarrr, mengada sgt nak kena kol or msg selalu plak... Hani just boley ckp,  once u are getting married, then u know how that feel...
Nothing much to say, harini, hani betul2 terasa hati... :(

Tuesday, 7 February 2012

Precious Moment!!!.. Jumpa kawan2 lama...

5 Feb 2012...
Best sgt!!!!!.. Last weekend, dpt jmpa kawan2 lama yg satu skool SMRAG...
Asyu yg da 10 tahun x jmpa tu pon ade.. ye lar, hari tu Malan kawen.. so kitaorang pakat serbu umah Malan.. Port berkampung.... Ramai gak yg ade walaupun x sume yg dtg... Antaranya Ani, Asyu, Nurul, Zana, Arai, Bedah,Dayah, Ayang, Wan, & Syahid.. Mmg meriah yg amat...

Ni la pengantin of the day... Malan & wife die Syarifah AKA che pah.. hehehhe.. comei wife die.. nanti jadi team we ols bila raya.. hehhehe...

pandai malan main belon.. hahhaha
(pic by Cinta.freakyphoto --> contact us for mor info)

Cinta tersemai di sawah padi.. hehehe
(pic by Cinta.freakyphoto --> contact us for mor info)

 Kami mmg suka menyibuk bab2 gambar ni.. huhuhuhu
(pic by Cinta.freakyphoto --> contact us for mor info)

 Gembira tak terhingga bila jmpa.. ^ ^
(pic by Cinta.freakyphoto --> contact us for mor info)

 Wan AKA Awe.. bila lah turn mamat ni???. huhuhu
(pic by Cinta.freakyphoto --> contact us for mor info)

 Sakan we ols berkampung.. yeah!!!
 
Habis jer kenduri umah malan.. we ols pegi Palong 3, melawat Faezah yg dalam pantang.. die dapat bby boy... comel jer.. tdo x bgon2.. ley kwn ngan iman.. hehehee

Lepas g umah Faezah, we ols sume pusing balik g pekan GEMAS.. apalagi, Leparking TimE!!!!... KFC.. sambut bufday Zana & Nurul.... mmg kecoh KFC tu.. hehe.. tapi masa kejap sgt.. ye la.. da senja.. masing2 kena balik awal... ase x cukup jer masa.. haiishhh.. tapi xpe, nanti sambung semula kat kedai asyu jual char kueh teow!!!... tuntut blanja... ahaks!!!.. heeeeee..... jom layan gambar bufday lak....

kek dey ols... comel....

bufday gurls.... heppy bufday... moga dipnjg kn umo n murah rezki.. amin.. 
cecepat kawen yer... hehehe

kontroversi nih... heeeee (^_^)

 makan time!!!

tggal kami yg lambat blk... kemas kfc tu.. hhuuhu

Masih single & Original... heheee
we ols yg da kawen ni, HOT & SPICY. waaahhhh gitu!!!!.. 
^_^

END story... Malan pon da terbang bawak wife dia balik.. hihihihi.. Selamat ..... pengantin.. ekekeekee.. . jgn nakal2 sgt.
Chill!!!!!  ^_^

Friday, 3 February 2012

Cahaya Mataku semakin membesar... Tiap hari sayang...

3 Febuari 2012....
wahhh.. arini iman cinta hati mummy & abi da 2 bulan.. Alhamdulillah, iman dikurniakan kesihatan yg bertambah & semakin chubby....



Tiap hari mummy tgok muka iman, tiap hari mummy rasa sayang & xmau berjauhan.. walaupun iman selalu nangis2 x bagi mummy buat keje, asyik nak kena layan die jer, mummy ttp syg iman banyak2. (kdg2 kena pok gak montot die ni sbb manja sgt..hehhe).. ^ ^

Mummy nak iman jadi anak yang soleh.. Suatu hari nanti, mummy tau iman akan bangga kan mummy & abi as ur parent... Mummy nak iman jadi anak yg pandai.. sbb tu setiap hari mummy x penah lupa nak ajar iman benda baru... Setiaap hari jugak mummy akan ciptaa lagu nyanyikan utk iman.. walaupun lagu lirik berterabur, picthing tah ke mana hala, rentak huru hara.. Iman tetap gelak suka walaupun waktu sekarang iman x faham ape yg mummy buat...

Setiap pagi pukul 5, iman da kejutkan mummy & abi... berak lah... kencing lah.. nak susu lah.. tp selalunya, saje je bunyikan siren... smpai mummy & abi xtau iman nak ape... rupa2nya iman nak mandi pagi2.. ayayaiiii.. sayang x boley mandi pagi2 sgt.. takot nanti boleh kena paru2 berair... Setiap kali mandi pagi, mesti nak borak2 dulu... nyanyi2 dulu... baru la syok mandi... iman suka sgt main air.... mgkin sbb tu jugak la, mummy boley nak sgt mandi air terjun masa ngandungkan iman.. hehehhe..

Sebelum tido plak, iman mesti meragam. mummy & abi bergilir2 amik iman pujuk... adehaiii.. manja sgt ni... tapi sebelom nak tido, mummy mesti ajar iman baca doa nak tdo & mengaji... Supaya Allah sentiasa lindungi kita sepanjang masa... Iman da besar nanti, iman kena baca Al-Quran setiap hari.. Supaya Al-Quran pon syg dekat iman.. Iman x boley tggalkan solat... Supaya Allah sentiasa bersama kita waalaupun kita dlm keadaan susah... Mummy doakan iman supaya menjadi khalifah Allah yg terbaik di muka bumi ni... & mummy juga doakan iman jadi Hamba yg taat pada Penciptanya...

Mummy x sabar nak tggu iman besar... Mummy nak antar iman pg sekolah... Mummy doakan iman jadi pelajar yg cemerlang suatu hari nanti... I know, u r the best for me... Mummy & Abi nak iman jadi insan yg berguna pada semua... Iman kan nak jadi doktor... since mummy ngandungkan iman, smpai lah skang iman da kat dunia, iman mesti x meragam pg hospital... Iman suka plak... hehehhe... so iman kena blaja rajin2 supaya suatu hari nanti iman boley jadi doktor... Dr. Zul-Iman Nur Islam....

Mummy suka pandang muka iman waktu iman tido. tenang sgt.... Penawar duka mummy... sejuk hati mummy bila tgok iman tgh tido... Mummy pasti akan terfikir, apa la akan jadi kemudian hari... Mampu ke mummy jadi ibu yg terbaik untuk Iman... Mampu ke mummy bg didikan yg sempurna utk iman... kdg2 mummy takot sgt kalau2 mummy alpa... Apa2 pon, mummy tetap akan berusaha jadi yg terbaik utk anak mummy... semoga kita dikurniakan rezeki yg melimpah ruah agar iman tidak tersia2... Amin...

Ni la cinta hati Mummy & abi.. :D

da pndi main & bg respond...

Peramah bukan main si manja ni... hhehhe

Nak blaja meniarap sendri... kepala da kuat dah..

Syok nyer da tanggal baju nak mandi.. cekciii. hehhe

Lena diulit mimpi...