Friday, 27 April 2012

Iman dah nak masuk 5 Months!!!!!!

Hei.. hei.. hei...
Assalamualaikum... tdi cerita sedey.. skang nak cerita yg gembira ttg my baby... Alhamdulillah iman semakin membesar dgn sihat.... Syukur... Sayang anak mummy...
Iman anak yg bijak.. dia cepat belajar sesuatu... he's silent observer... bila die tgok sesuatu, mesti tgok dgn lama & mengingati ape yg die tgok.. Contohnya, die slalu tgok kita minum guna straw.. then bila die tgok je kita pgg botol minuman dgn straw, sure die akan tarik masuk ke mulut... & very suprise!!!!.. iman boleh sedut minuman guna straw masa die berusia 3M++. & 1 lagi, iman pandai minum pakai cawan since 1day lgi... Masa mula2 dia lahir, hani xde susu, so mmg x bg die hisap botol takot keliru puting.. so bg susu fm guna cup.. Iman x suka hisap botol.. & x berapa pandai.. (maybe dia tgok mummy & abi die x minum guna botol kot.. huhuhuhu)... so disebabkan die suka hisap guna straw, kami pon belikan die botol yang ade straw.... itulah botol susu die...


iman dan botol susu

iman pandai meniarap masa dia 2M2W... sangat cepat... 3M iman da pandai bergolek2 & menarik badan... 3M2W, iman da belajar nak merangkak.. smpai la sekarang.. still lagi menonggeng2 x dapat nak merangkak.. but so suprisingly bila iman trying hard utk berdiri bila kita duduk sandarkan die kat bantal.. alahaiiii anak mummy.. awak tu kecik lagi nak... takot kalau2 die terjatuh jer...

Ni la iman yang bersusah2 nak berdiri gak sendri.. ayayaiiii anak mummy ni.... (pic masa 2M++)


Iman suka dengan buku-buku... so mummy die ni mmg excited belikan die buku2 & cd nursery songs... mmg jadi tadika la umah ni ari2 dgr mummy die duk melalak ajar ABC la.. 123 la... the favourite song sure la ABC, Marry had a little lamb, little frog & Oh mc'Donald had a farm... hehehhe... mummy je yg lelebey.. iman gelak terkekek la melayan.. hehehe


iman dengan buku 123


Iman suka main dalam walker... kami masukkan die dlm walker masa die 3M genap... ingatkan die x pandai, rupanya, haaaaaa.. berlari kesana kemari.. abis sume hiasan2 die langgar.. adeh!.. x cantek la umah mummy.. huhuhuhu.. xpe.. demi anak mummy, mummy relakan jer.. hehehhe...

ini die hero mumy, iman...

Oh... lupa nak update.. iman skang da pandai nak berkawan... asal jmpa je budak sebaya dgn dia, sure excited nak borak... alahai anak mummy... pandai yer...






haaa.. tgok tu die.. suka2 je nak panjat masuk dalam tu.. hhhuhuhuu



oklah, next week, iman da nak masuk 5M... yeay!!!.. jom kita layan gambar dak kecik yg besar ni... mmuuahhhhxx....

  






 


 


 



ngeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee.... :D

Lola dah hilang.. :(

Assalamuamaikum...

Hurmmm.. sekian lame x menulis ni... haiishhh.. byk sebenarnye nak citer.. tapi mane yg teringat je la..
mcm ni kisahnya....
Last 2 month, kami bangon pagi macam biasa, suddenly asben perasan yg Lola xde dalam rumah... awal2 pagi tu kami pon merayau la satu blok cari.. x jmpa jugak... puaslah kami panggil.. x jugak jmpa... kami tya dgn semua org, sume kata x jmpa.. kami ketuk setiap rumah.. ade gak yg bg xnak buka.. sedey sgt time tu... hani yg masa tu belum abis pantang 100 hari, dgn luka yg x baik2 lagi, gagahkan jugak dukung iman cari setiap floor... every single mt hani tinjau kat koridor tgok2 kat geriji dapur rumah org.. xde gak nampak...
Lepas tu kami cuba plak tampal iklan plak kat lift.. yang sedeynyer, setiap kali kami tampal mesti ade yg cabutkan.. kami da mula syak yg Lola x lari jauh.. tapi kena curi... sedey yang amat bila ingat semula... tgh tulis entry ni pon still terasa sedey & menangis... (mummy rindukan lola.. balik lah lola...)

Assalamualaikum & Salam Sejahtera..
Mohon Bantuan & kerjasama rakan-rakan KOMUNITI P18R4…
Jika ada sesiapa yang menjumpai Kucing Hitam (Persian Breed), ade tompok putih di leher & juga bawah perut, harap dapat menghubungi  LUZ PAKSU 013-2370201 atau 019-2370160. Boleh juga direct di rumah Blok D-T05-U03. Kami berharap sangat bantuan dari kalian jika ada terjumpa… Kami sayangkan dia.. Kesian Adik dia bermurung  kehilangan abang..
Ni Gambar Lola kucing yang hilang tu.. Terima Kasih.

Hani dapat rasakan yg Lola masih dekat sini... Pulanglah Lola... Baby iman da semakin membesar.. dulu masa mummy pregnantkan bby, lola slalu baring atas perut mummy dengar baby.. mummy kan penah pesan dgn lola dulu, lola kena jaga baby.. tapi sekarang lola dah xde.. kechik pon bosan main sorang2... mummy sedey lola... Kdg2 kechik berlari2 smbil gonggong loceng mainan tggu kat depan pintu rumah.. Kechik tggu lola balik jugak... bila kechik da penat tggu, kechik gonggong bawak masuk bilik letak depan baby.. mummy x bg kechik main loceng dgn baby.. kechik suka keluarkan kuku.. x mcm lola.. lola pandai jaga kuku... baliklah lola... lola kena jaga kechik & baby... lola kan abg... mummy rindukan lola.. :( 

"Ya Allah, Kau bukakanlah jalan keluar utk Lola pulang ke rumahku semula Ya Allah.. sesungguhnya aku membeli & memeliharanya dengan duit yang halal ya Allah... Jika dia diambil org ya Allah, Kau lembutkanlah hati org tu utk pulangkan semula Lola kepada kami Ya Allah... Aku mohon hanya kepadaMU ya ALLAH..."
­