Friday, 27 April 2012

Iman dah nak masuk 5 Months!!!!!!

Hei.. hei.. hei...
Assalamualaikum... tdi cerita sedey.. skang nak cerita yg gembira ttg my baby... Alhamdulillah iman semakin membesar dgn sihat.... Syukur... Sayang anak mummy...
Iman anak yg bijak.. dia cepat belajar sesuatu... he's silent observer... bila die tgok sesuatu, mesti tgok dgn lama & mengingati ape yg die tgok.. Contohnya, die slalu tgok kita minum guna straw.. then bila die tgok je kita pgg botol minuman dgn straw, sure die akan tarik masuk ke mulut... & very suprise!!!!.. iman boleh sedut minuman guna straw masa die berusia 3M++. & 1 lagi, iman pandai minum pakai cawan since 1day lgi... Masa mula2 dia lahir, hani xde susu, so mmg x bg die hisap botol takot keliru puting.. so bg susu fm guna cup.. Iman x suka hisap botol.. & x berapa pandai.. (maybe dia tgok mummy & abi die x minum guna botol kot.. huhuhuhu)... so disebabkan die suka hisap guna straw, kami pon belikan die botol yang ade straw.... itulah botol susu die...


iman dan botol susu

iman pandai meniarap masa dia 2M2W... sangat cepat... 3M iman da pandai bergolek2 & menarik badan... 3M2W, iman da belajar nak merangkak.. smpai la sekarang.. still lagi menonggeng2 x dapat nak merangkak.. but so suprisingly bila iman trying hard utk berdiri bila kita duduk sandarkan die kat bantal.. alahaiiii anak mummy.. awak tu kecik lagi nak... takot kalau2 die terjatuh jer...

Ni la iman yang bersusah2 nak berdiri gak sendri.. ayayaiiii anak mummy ni.... (pic masa 2M++)


Iman suka dengan buku-buku... so mummy die ni mmg excited belikan die buku2 & cd nursery songs... mmg jadi tadika la umah ni ari2 dgr mummy die duk melalak ajar ABC la.. 123 la... the favourite song sure la ABC, Marry had a little lamb, little frog & Oh mc'Donald had a farm... hehehhe... mummy je yg lelebey.. iman gelak terkekek la melayan.. hehehe


iman dengan buku 123


Iman suka main dalam walker... kami masukkan die dlm walker masa die 3M genap... ingatkan die x pandai, rupanya, haaaaaa.. berlari kesana kemari.. abis sume hiasan2 die langgar.. adeh!.. x cantek la umah mummy.. huhuhuhu.. xpe.. demi anak mummy, mummy relakan jer.. hehehhe...

ini die hero mumy, iman...

Oh... lupa nak update.. iman skang da pandai nak berkawan... asal jmpa je budak sebaya dgn dia, sure excited nak borak... alahai anak mummy... pandai yer...






haaa.. tgok tu die.. suka2 je nak panjat masuk dalam tu.. hhhuhuhuu



oklah, next week, iman da nak masuk 5M... yeay!!!.. jom kita layan gambar dak kecik yg besar ni... mmuuahhhhxx....

  






 


 


 



ngeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee.... :D

No comments:

Post a Comment