Friday, 27 April 2012

Iman dah nak masuk 5 Months!!!!!!

Hei.. hei.. hei...
Assalamualaikum... tdi cerita sedey.. skang nak cerita yg gembira ttg my baby... Alhamdulillah iman semakin membesar dgn sihat.... Syukur... Sayang anak mummy...
Iman anak yg bijak.. dia cepat belajar sesuatu... he's silent observer... bila die tgok sesuatu, mesti tgok dgn lama & mengingati ape yg die tgok.. Contohnya, die slalu tgok kita minum guna straw.. then bila die tgok je kita pgg botol minuman dgn straw, sure die akan tarik masuk ke mulut... & very suprise!!!!.. iman boleh sedut minuman guna straw masa die berusia 3M++. & 1 lagi, iman pandai minum pakai cawan since 1day lgi... Masa mula2 dia lahir, hani xde susu, so mmg x bg die hisap botol takot keliru puting.. so bg susu fm guna cup.. Iman x suka hisap botol.. & x berapa pandai.. (maybe dia tgok mummy & abi die x minum guna botol kot.. huhuhuhu)... so disebabkan die suka hisap guna straw, kami pon belikan die botol yang ade straw.... itulah botol susu die...


iman dan botol susu

iman pandai meniarap masa dia 2M2W... sangat cepat... 3M iman da pandai bergolek2 & menarik badan... 3M2W, iman da belajar nak merangkak.. smpai la sekarang.. still lagi menonggeng2 x dapat nak merangkak.. but so suprisingly bila iman trying hard utk berdiri bila kita duduk sandarkan die kat bantal.. alahaiiii anak mummy.. awak tu kecik lagi nak... takot kalau2 die terjatuh jer...

Ni la iman yang bersusah2 nak berdiri gak sendri.. ayayaiiii anak mummy ni.... (pic masa 2M++)


Iman suka dengan buku-buku... so mummy die ni mmg excited belikan die buku2 & cd nursery songs... mmg jadi tadika la umah ni ari2 dgr mummy die duk melalak ajar ABC la.. 123 la... the favourite song sure la ABC, Marry had a little lamb, little frog & Oh mc'Donald had a farm... hehehhe... mummy je yg lelebey.. iman gelak terkekek la melayan.. hehehe


iman dengan buku 123


Iman suka main dalam walker... kami masukkan die dlm walker masa die 3M genap... ingatkan die x pandai, rupanya, haaaaaa.. berlari kesana kemari.. abis sume hiasan2 die langgar.. adeh!.. x cantek la umah mummy.. huhuhuhu.. xpe.. demi anak mummy, mummy relakan jer.. hehehhe...

ini die hero mumy, iman...

Oh... lupa nak update.. iman skang da pandai nak berkawan... asal jmpa je budak sebaya dgn dia, sure excited nak borak... alahai anak mummy... pandai yer...






haaa.. tgok tu die.. suka2 je nak panjat masuk dalam tu.. hhhuhuhuu



oklah, next week, iman da nak masuk 5M... yeay!!!.. jom kita layan gambar dak kecik yg besar ni... mmuuahhhhxx....

  






 


 


 



ngeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee.... :D

Lola dah hilang.. :(

Assalamuamaikum...

Hurmmm.. sekian lame x menulis ni... haiishhh.. byk sebenarnye nak citer.. tapi mane yg teringat je la..
mcm ni kisahnya....
Last 2 month, kami bangon pagi macam biasa, suddenly asben perasan yg Lola xde dalam rumah... awal2 pagi tu kami pon merayau la satu blok cari.. x jmpa jugak... puaslah kami panggil.. x jugak jmpa... kami tya dgn semua org, sume kata x jmpa.. kami ketuk setiap rumah.. ade gak yg bg xnak buka.. sedey sgt time tu... hani yg masa tu belum abis pantang 100 hari, dgn luka yg x baik2 lagi, gagahkan jugak dukung iman cari setiap floor... every single mt hani tinjau kat koridor tgok2 kat geriji dapur rumah org.. xde gak nampak...
Lepas tu kami cuba plak tampal iklan plak kat lift.. yang sedeynyer, setiap kali kami tampal mesti ade yg cabutkan.. kami da mula syak yg Lola x lari jauh.. tapi kena curi... sedey yang amat bila ingat semula... tgh tulis entry ni pon still terasa sedey & menangis... (mummy rindukan lola.. balik lah lola...)

Assalamualaikum & Salam Sejahtera..
Mohon Bantuan & kerjasama rakan-rakan KOMUNITI P18R4…
Jika ada sesiapa yang menjumpai Kucing Hitam (Persian Breed), ade tompok putih di leher & juga bawah perut, harap dapat menghubungi  LUZ PAKSU 013-2370201 atau 019-2370160. Boleh juga direct di rumah Blok D-T05-U03. Kami berharap sangat bantuan dari kalian jika ada terjumpa… Kami sayangkan dia.. Kesian Adik dia bermurung  kehilangan abang..
Ni Gambar Lola kucing yang hilang tu.. Terima Kasih.

Hani dapat rasakan yg Lola masih dekat sini... Pulanglah Lola... Baby iman da semakin membesar.. dulu masa mummy pregnantkan bby, lola slalu baring atas perut mummy dengar baby.. mummy kan penah pesan dgn lola dulu, lola kena jaga baby.. tapi sekarang lola dah xde.. kechik pon bosan main sorang2... mummy sedey lola... Kdg2 kechik berlari2 smbil gonggong loceng mainan tggu kat depan pintu rumah.. Kechik tggu lola balik jugak... bila kechik da penat tggu, kechik gonggong bawak masuk bilik letak depan baby.. mummy x bg kechik main loceng dgn baby.. kechik suka keluarkan kuku.. x mcm lola.. lola pandai jaga kuku... baliklah lola... lola kena jaga kechik & baby... lola kan abg... mummy rindukan lola.. :( 

"Ya Allah, Kau bukakanlah jalan keluar utk Lola pulang ke rumahku semula Ya Allah.. sesungguhnya aku membeli & memeliharanya dengan duit yang halal ya Allah... Jika dia diambil org ya Allah, Kau lembutkanlah hati org tu utk pulangkan semula Lola kepada kami Ya Allah... Aku mohon hanya kepadaMU ya ALLAH..."
­

Sunday, 12 February 2012

Sad mode.... hurmmm :(

Suddenly rasa sedey sgt bila encik asben x sms & kol bila da nak start trekking... hani tau dekat atas sana tu xde line, tpi b4 start trekking tu, kat bawah, still ade line... serius terasa ati sgt... ye lar, hani risau kalau pape happen.. da la hani tggal dgn iman kat rumah... sms x balas...
Hati isteri mane yg x risau kalau suami keluar jauh tanpa isteri & anak... nak2 plak bila si suami pergi masuk hutan...
Mgkin org yg belum kawen xkan faham... mgkin ade yg berpendapat kata, alarrr, mengada sgt nak kena kol or msg selalu plak... Hani just boley ckp,  once u are getting married, then u know how that feel...
Nothing much to say, harini, hani betul2 terasa hati... :(

Tuesday, 7 February 2012

Precious Moment!!!.. Jumpa kawan2 lama...

5 Feb 2012...
Best sgt!!!!!.. Last weekend, dpt jmpa kawan2 lama yg satu skool SMRAG...
Asyu yg da 10 tahun x jmpa tu pon ade.. ye lar, hari tu Malan kawen.. so kitaorang pakat serbu umah Malan.. Port berkampung.... Ramai gak yg ade walaupun x sume yg dtg... Antaranya Ani, Asyu, Nurul, Zana, Arai, Bedah,Dayah, Ayang, Wan, & Syahid.. Mmg meriah yg amat...

Ni la pengantin of the day... Malan & wife die Syarifah AKA che pah.. hehehhe.. comei wife die.. nanti jadi team we ols bila raya.. hehhehe...

pandai malan main belon.. hahhaha
(pic by Cinta.freakyphoto --> contact us for mor info)

Cinta tersemai di sawah padi.. hehehe
(pic by Cinta.freakyphoto --> contact us for mor info)

 Kami mmg suka menyibuk bab2 gambar ni.. huhuhuhu
(pic by Cinta.freakyphoto --> contact us for mor info)

 Gembira tak terhingga bila jmpa.. ^ ^
(pic by Cinta.freakyphoto --> contact us for mor info)

 Wan AKA Awe.. bila lah turn mamat ni???. huhuhu
(pic by Cinta.freakyphoto --> contact us for mor info)

 Sakan we ols berkampung.. yeah!!!
 
Habis jer kenduri umah malan.. we ols pegi Palong 3, melawat Faezah yg dalam pantang.. die dapat bby boy... comel jer.. tdo x bgon2.. ley kwn ngan iman.. hehehee

Lepas g umah Faezah, we ols sume pusing balik g pekan GEMAS.. apalagi, Leparking TimE!!!!... KFC.. sambut bufday Zana & Nurul.... mmg kecoh KFC tu.. hehe.. tapi masa kejap sgt.. ye la.. da senja.. masing2 kena balik awal... ase x cukup jer masa.. haiishhh.. tapi xpe, nanti sambung semula kat kedai asyu jual char kueh teow!!!... tuntut blanja... ahaks!!!.. heeeeee..... jom layan gambar bufday lak....

kek dey ols... comel....

bufday gurls.... heppy bufday... moga dipnjg kn umo n murah rezki.. amin.. 
cecepat kawen yer... hehehe

kontroversi nih... heeeee (^_^)

 makan time!!!

tggal kami yg lambat blk... kemas kfc tu.. hhuuhu

Masih single & Original... heheee
we ols yg da kawen ni, HOT & SPICY. waaahhhh gitu!!!!.. 
^_^

END story... Malan pon da terbang bawak wife dia balik.. hihihihi.. Selamat ..... pengantin.. ekekeekee.. . jgn nakal2 sgt.
Chill!!!!!  ^_^

Friday, 3 February 2012

Cahaya Mataku semakin membesar... Tiap hari sayang...

3 Febuari 2012....
wahhh.. arini iman cinta hati mummy & abi da 2 bulan.. Alhamdulillah, iman dikurniakan kesihatan yg bertambah & semakin chubby....



Tiap hari mummy tgok muka iman, tiap hari mummy rasa sayang & xmau berjauhan.. walaupun iman selalu nangis2 x bagi mummy buat keje, asyik nak kena layan die jer, mummy ttp syg iman banyak2. (kdg2 kena pok gak montot die ni sbb manja sgt..hehhe).. ^ ^

Mummy nak iman jadi anak yang soleh.. Suatu hari nanti, mummy tau iman akan bangga kan mummy & abi as ur parent... Mummy nak iman jadi anak yg pandai.. sbb tu setiap hari mummy x penah lupa nak ajar iman benda baru... Setiaap hari jugak mummy akan ciptaa lagu nyanyikan utk iman.. walaupun lagu lirik berterabur, picthing tah ke mana hala, rentak huru hara.. Iman tetap gelak suka walaupun waktu sekarang iman x faham ape yg mummy buat...

Setiap pagi pukul 5, iman da kejutkan mummy & abi... berak lah... kencing lah.. nak susu lah.. tp selalunya, saje je bunyikan siren... smpai mummy & abi xtau iman nak ape... rupa2nya iman nak mandi pagi2.. ayayaiiii.. sayang x boley mandi pagi2 sgt.. takot nanti boleh kena paru2 berair... Setiap kali mandi pagi, mesti nak borak2 dulu... nyanyi2 dulu... baru la syok mandi... iman suka sgt main air.... mgkin sbb tu jugak la, mummy boley nak sgt mandi air terjun masa ngandungkan iman.. hehehhe..

Sebelum tido plak, iman mesti meragam. mummy & abi bergilir2 amik iman pujuk... adehaiii.. manja sgt ni... tapi sebelom nak tido, mummy mesti ajar iman baca doa nak tdo & mengaji... Supaya Allah sentiasa lindungi kita sepanjang masa... Iman da besar nanti, iman kena baca Al-Quran setiap hari.. Supaya Al-Quran pon syg dekat iman.. Iman x boley tggalkan solat... Supaya Allah sentiasa bersama kita waalaupun kita dlm keadaan susah... Mummy doakan iman supaya menjadi khalifah Allah yg terbaik di muka bumi ni... & mummy juga doakan iman jadi Hamba yg taat pada Penciptanya...

Mummy x sabar nak tggu iman besar... Mummy nak antar iman pg sekolah... Mummy doakan iman jadi pelajar yg cemerlang suatu hari nanti... I know, u r the best for me... Mummy & Abi nak iman jadi insan yg berguna pada semua... Iman kan nak jadi doktor... since mummy ngandungkan iman, smpai lah skang iman da kat dunia, iman mesti x meragam pg hospital... Iman suka plak... hehehhe... so iman kena blaja rajin2 supaya suatu hari nanti iman boley jadi doktor... Dr. Zul-Iman Nur Islam....

Mummy suka pandang muka iman waktu iman tido. tenang sgt.... Penawar duka mummy... sejuk hati mummy bila tgok iman tgh tido... Mummy pasti akan terfikir, apa la akan jadi kemudian hari... Mampu ke mummy jadi ibu yg terbaik untuk Iman... Mampu ke mummy bg didikan yg sempurna utk iman... kdg2 mummy takot sgt kalau2 mummy alpa... Apa2 pon, mummy tetap akan berusaha jadi yg terbaik utk anak mummy... semoga kita dikurniakan rezeki yg melimpah ruah agar iman tidak tersia2... Amin...

Ni la cinta hati Mummy & abi.. :D

da pndi main & bg respond...

Peramah bukan main si manja ni... hhehhe

Nak blaja meniarap sendri... kepala da kuat dah..

Syok nyer da tanggal baju nak mandi.. cekciii. hehhe

Lena diulit mimpi...

Saturday, 28 January 2012

Padamu yang ALLAH pilihkan dalam Hidupku....


Padamu yang Allah pilihkan dalam hidupku..
Ingin ku beri tahu padamu..
Aku hidup dan besar dari keluarga bahagia..
Orang tua yg begitu sempurna..
Dengan cinta yg begitu membuncah..
Aku dibesarkan dgn limpahan kasih yang tak terhingga..
Maka, padamu ku katakan..
Saat Allah memilihmu dalam hidupku,
Maka saat itu Dia berharap, kau pun sanggup melimpahkan cinta padaku..
Memperlakukanku dgn sayang yang begitu indah..


Padamu yang Allah pilihkan untukku..
Ketahuilah, aku hanya wanita biasa dengan begitu banyak kekurangan dalam diriku,
Aku bukanlah wanita sempurna, seperti yang mungkin kau harapkan..
Maka, ketika Dia memilihmu untukku,
Maka saat itu, Dia ingin menyempurnakan kekuranganku dgn keberadaanmu.
Dan aku tahu, Kaupun bukanlah laki-laki yang sempurna..
Dan ku berharap ketidaksempurnaanku mampu menyempurnakan dirimu..
Karena kelak kita akan satu..
Aibmu adalah aibku, dan indahmu adalah indahku,
Kau dan aku akan menjadi 'kita'..


Padamu yg Allah pilihkan untukku..
Ketahuilah, sejak kecil Allah telah menempa diriku dgn ilmu dan tarbiyah,
Membentukku menjadi wanita yg mencintai Rabbnya..
Maka ketika Dia memilihmu untukku,
Maka saat itu, Allah mengetahui bahwa kaupun telah menempa dirimu dgn ilmuNya.. Maka ganding tanganku dalam mengibarkan panji-panji dakwah dalam hidup kita..
Itulah visi pernikahan kita..
Ibadah pada-Nya ta'ala..


Padamu yg Allah tetapkan sebagai nahkodaku..
Ingatlah.. Aku adalah mahlukNya dari tulang rusuk yang paling bengkok..
Ada kalanya aku akan begitu membuatmu marah..
Maka, ketahuilah.. Saat itu Dia menghendaki kau menasihatiku dengan hikmah,
Sungguh hatiku tetaplah wanita yg lemah pada kelembutan..
Namun jangan kau cuba meluruskanku, karena aku akan patah..
Tapi jangan pula membiarkanku begitu saja, karena akan selamanya aku salah..
Namun tatap mataku, tersenyumlah..
Tenangkan aku dgn genggaman tanganmu..
Dan nasihati aku dgn bijak dan hikmah..
Nescaya, kau akan menemukanku tersungkur menangis di pangkuanmu..
Maka ketika itu, kau kembali memiliki hatiku..


Padamu yang Allah tetapkan sebagai atap hunianku..
Ketahuilah, ketika ijab atas namaku telah kau lontarkan..
Maka dimataku kau adalah yang terindah,
Kata2mu adalah titah untukku,
Selama tak bermaksiat pada Allah, akan ku penuhi semua perintahmu..
Maka kalau kau berkenan ku meminta..
Jadilah hunian yg indah, yang kukuh…
Yang mampu membuatku dan anak-anak kita nyaman dan aman di dalamnya..


Padamu yang Allah pilih menjadi penopang hidupku…
Dalam istana kecil kita akan hadir buah hati-buah hati kita..
Maka didiklah mereka menjadi generasi yg dirindukan syurga..
Yang di pundaknya akan diisi dgn amanah-amanah dakwah,
Yang roh dan jiwanya selalu merindukan jihad..
Yang darahnya mengalir darah syuhada..
Dan ku yakin dari tanganmu yg penuh berkah, kau mampu membentuk mereka..
Dengan hatimu yg penuh cinta, kau mampu merengkuh hati mereka..
Dan aku akan selalu jatuh cinta padamu..


Padamu yang Allah pilih sebagai imamku…
Ku memohon padamu.. Redhalah padaku,
Sungguh Ridhomu adalah Redha Ilahi Rabbi..
Mudahkanlah jalanku ke Syurga-Nya..
Karena bagiku kau adalah kunci Syurgaku..

Nukilanku untukmu...
hani

Cinta Itu Milik Ilahi (Part 2)

okeh... hani da janji nak sambung kisah yg lepas... arini baru dpt mengarang semula setelah sekian lama tggalkan blog ni yg da berabuk2... hehhehe...

Setelah 2 tahun hani mencari, ttp juga belum ditemui cinta sejati.. Suatu hari, hani menung dan berfikir, "mungkin tiada jodoh untukku lg"... terus hani sangkal fikiran negatif tu cepat2.. sbb hani penah terbaca Firman Allah yg berbunyi ;

"Aku akan menurunkan Hambaku, dgn Apa yg diFikirkan oleh Hambaku"...  
Firman Allah SWT


Takot kalau2 Allah betul perkenankan ape yg haani fikir.. haisshh. Nauzubillah..
Hani masa tu baru abis blaja.. Then keje kat Celcom... ari2 pegi keje awal pgi,  balik keje lewat malam.. mmg xde life mcm org lain.. ye la, blk keje g dating ker. g jenjalan ke.. mmg life tempat keje & tempat tdo.. hurmmm. masa tu betul2 exausted... dpt plak boss yg tah pape.. kawan2 kat opis lak ade yg mcm x suka ngan kita.. asyik nak buat muka jer... hani jz berkawan dgn staff2 lain selain kwn2 seopis... Then masa bulan 5 2011, hani decide 24hours resign.. terus blk kg nak rest... lepas smggu rest kaat kg, hani pon ingat nak balik KL amik baju2 kat sane.. sbb da decide nak duk kg je la... malas nak keje kat KL.. Smpai je kat KL ptg khamis tu, Rizal (kwn ms practical kat TIMES) ajak naik broga ptg jumaat.. then bermalam kat sane lah.. hani dgn gembiranyaa, JOM!.. ye lah... hilangkan bosan sblm blk kg...

Ptg jumaat tu, hani pon siap2 la nak naik broga.. dorang tggu kat stesen komuter kajang... (abg jenol/Alik/Abg botol/Rizal - hani sorang je pompuan). Kami start panjat dlm kul 630 asenye.. smpai kat atas dlm kul 730pm.. Mlm tu kitaorg pon melepak.. baring2 tgok langit smbil borak2.. harap2 x hujan lah.. Alhamdulillah sume selamat.. Baru nak terlelap, tetiba dlm kul 4 pg da bising2.. pehal plak ni.. rupanya da ade org panjat pagi2 buta tu.. huuiihhhhh.. x dapek den nak tdo haaaa.. huhuhu.. haani pon bgon lah lepak ngan alip... yg si Alip, pagi2 buta da main kemera hani.. tah gambar ape dia amik dlm gelap pon hani tatau.. (masa tu hani pakai freaky  lagi - DSLR sony a330).. Lepas je solat subuh, hani pon lepak ngan alip kat blakang batu amik2 gambar sunrise.. tgh duk amik2 pic , tetiba hani tergamam tgok awan ade tulisan kalimah ALLAH.. hani tgok awan tu bergerak.. cepat2 hani amik gambar walaupun tulisan tu da hancur sket sbb kena tiup angin.. Terus hani berdoa pada Allah,

"Subhanallah.. Maha Suci Allah..Ya Allah kau berikanlah aku jalan hidup yg terbaik sesungguhnya aku serahkan Diriku padaMu sepenuhnya. Kau berikanlah aku jodoh yg terbaik agar boleh membimbing aku ke jalanMu.. Amin"

(Berdoalah kalian jika melihat kebesaran Allah SWT)

Awan yg berbentuk kalimah ALLAH

Masa ngah duk amik2 gambar, tiba lg sekumpulan team yg panjat broga ngah cari2 kws nak rest.. kat atas batu tu, kompem kitaorg da cop dulu.. sbb kitaorg bermalam kat situ.. hani tgok masa tu, ramai gak yg kaki DSLR.. ye lah.. ngah musim la katakan.. Ngah posing2 amik gambar ngan alip, tetiba ade sorang mamat ni suka2 je amik gambar hani gak.. ea..ea...ea.. hani jadi serba salah plak nak pose.. ayayaiii. malu maaaa.. klu kat studio lain lah.. even dulu time study jadi part time model, xde la malu.. sbb tempat &  masa photographer yg amik tu sesuai.. ni hani duk amik gambar syok sendri jer.. haiishhh.. sogan den haaaa...
Pastu bertukar2 la FB ngan mamat tu.. Ye la, nak gak tgok hasil gambar mamat tu kan... minat da same.. hebat sgt ke.. ekekkeke... then kami pon pack barang2 utk turun.. sepanjang turun tu, kami kutip semua botol yg bersepah demi menjaga kebersihan Alam sekitar... Masa ni 8 MEI 2010...

Smpi je kat umah, hani pon on lappy, on9 FB.. apa lg, update pic la.. hehehhe... tp mamat tu x on9 pon..
on monday baru la tgok ade org send request utk friend... nama ZULFAZLI JUSOH.. ohh.. mamat kat broga tu.. die pon tag la gambar2 hani yg die amik tu.. not bad jugak gambar2 die... Pastu lame x amik tau psl die. suddenly dia PM hani, juz borak2 pasal photography jer la.. then lame



Waktu ni hani x keje lagi.. ye la kan.. baru brenti keje.. ngah duk cari2 keje gak.. .masa kat kg tu la hani byk berfikir pasal masa depan... xtau mane nak dihala tuju kan.. masa tu hani still bersedih lg, kenapa la hani x ditemukan dgn org yg betul2 jujur & ikhlas menyayangi.. Satu malam tu, hani buat solat istikharah minta petunjuk & ditemukan jodoh yg terbaik... Malam tu jugak hani bermimpi,

~ Masa tu hani duduk dekat tepi sungai yg amat keruh & dalam airnya... Hani pandang keliling.. Hani nampak ade 1 pondok kat tepi sungai tu jugak ade ramai wanita yg berteduh kat dalamnya.. Tiba-tiba, sorang lelaki dtg kat hani & tarik tgn hani smbil berkata "cepat naik atas sampan ni.. tempat ni bahaya.." hani pon tanpa membantah naik atas sampan beliau.. hani pandang dlm air sungai tu, banyak sgt buaya.. lelaki tu terus berdayung ke tgh2 sungai. dari situ, hani tgok, wanita2 yg duduk kat dlm pondok tu haabis kena baham dgn buaya tu walaupun pada hakikatnya tempat tu kelihatan mcm selamat... Lelaki tersebut terus berdayung smpai lah kat 1 anak sungai yg mmg cantik & bersih airnya smpai boleh nampak batu2 & ikan dalam sungai tu.. & air sungai tu cetek air nya... lebih kurang paras buku lali. yg menghairankan hani, sampan lelaki tadi masih boleh bergerak walaupun atas air yg cetek.. sampai je dekat 1 tempat yg ade 1 pondok kecik, lelaki tersebut berhentikaan sampannya & berkata, "kita da smpai tempat yg selamat"~

Terus hani terjaga dari tdo & masa tu da masuk subuh.. hani pon terus solat... lepas hani solat, tiba2 kawan hani SMS kata, yg harini mgkin ade sesuatu akn berlaku pada hani... sesuatu yg baik... katanya sbb mungkin naluri seorang sahabat dapat merasakannya.. bertambah hairan lah hani...
Pada haritu, hani pon pos la ttg "30 hari mencari cinta" yang mane mmg dari pandangan hani sendiri... Suddenly, Zulfazli tu PM hani lagi tya kenapa duk tulis2 pasal cinta tu..



Then, dari situ saja, Zul tu terus SMS hani kata nak dtg rumah.... Pada 24 june 2010, Zul dtg umah dgn kwn hani yg juga kwn opis die (Wan).. yg paling sweetnya, Zul dtg jmpa mak hani & bgtau "Saya nak minta izin dengan makcik untuk berkawan dgn anak makcik Zatul-'Iffah.. Tapi kalau boley, saya taknak berkawan lama, sbb saya xtau apa akan jadi... & Kalau boleh jugak, saya nak meminang anak makcik dalam masa yg terdekat"...
Discuss punya discuss, mak setuju, mak suh die bawa family dia dtg ikot adat org melayu. kira merisik la.. tapi disebabkan family die jauh dari Kedah, so dtg terus utk meminang... Mula2 die nak dtg meminang sebelum bulan puasa... dlm hujung bulan 7.. tapi mcm terlalu rush.. x wat persiapan pape.. so nak nampak cantiknya, kami decide, masa hari raya bulan 9.. 25/September/2010... So secara rasminya, pada tarikh tersebut aku jadi tunangan orang iaitu Zulfazli...

Gambar masa bertunang

Setelah persetujuan 2 pihak, awalnya kami akan diijabkabulkan pada feb2011... Tapi atas sbb yg x dpt dielakkan seperti pihak lelaki ade yg tdk dpt bercuti, maka tarikh perkahwinan kami di awalkan pada bulan Disember.. Maka tarikh 17December 2010 dipilih menjadi hari bersejarah kami... Alhamdulillah. Akhirnya kami disatukan walaupun kami tdk pernah bercinta pada awal perkenalan, tapi kami bahagia bercinta selepas perkahwinan... Ade jugak mulut2 jahat orang yg mengata sbb hani kawen awal.. ye lah, especially hani duduk dlm kawasan KAMPUNG. Mentaliti org2nya pon tak lah begitu advance... Mungkin ade di antara mereka tidak byk membaca tentang Agama.. Moga Allah bukakan lah mentaliti org2 sebegitu ke jalan yg benar.... Allah je yg tau kenapa DIA tentukan jalan jodoh hani mcm ni... Tpi biarlah, smpai bila pon mulut manusia kita x dpt nak ttup...

Jadi disni hani cuba perkatakan, belum tentu org yg kita syg itu akan jadi milik kita.. Cinta itu milik Ilahi.. Cintailah Allah agar DIA memberikan kita pasangan yg Mencintai kita setulusnya... Percaya akan Qada' & Qadar Allah.. Jodoh itu atas kehendak Ilahi... Jodoh itu RAHSIA Ilahi... 

Jom layan gambar kawen hani yg x seberapa ni.. :D

 With Farah & Popoi

 Puncak Broga jadi saksi cinta kami

 With kawan2 UitM Segamat

 With my Larlinks AJ/Fiena/Faten

 Kat jalan ketapi pon jadilah... huhuhu


 Ehem2.. ehehhehe


 Aku terima nikahnya........


 Masa kat kedah...


 Direnjis-direnjis dipilis... lalallala~


Sekian, dari hani.... ^^