Friday, 27 April 2012

Lola dah hilang.. :(

Assalamuamaikum...

Hurmmm.. sekian lame x menulis ni... haiishhh.. byk sebenarnye nak citer.. tapi mane yg teringat je la..
mcm ni kisahnya....
Last 2 month, kami bangon pagi macam biasa, suddenly asben perasan yg Lola xde dalam rumah... awal2 pagi tu kami pon merayau la satu blok cari.. x jmpa jugak... puaslah kami panggil.. x jugak jmpa... kami tya dgn semua org, sume kata x jmpa.. kami ketuk setiap rumah.. ade gak yg bg xnak buka.. sedey sgt time tu... hani yg masa tu belum abis pantang 100 hari, dgn luka yg x baik2 lagi, gagahkan jugak dukung iman cari setiap floor... every single mt hani tinjau kat koridor tgok2 kat geriji dapur rumah org.. xde gak nampak...
Lepas tu kami cuba plak tampal iklan plak kat lift.. yang sedeynyer, setiap kali kami tampal mesti ade yg cabutkan.. kami da mula syak yg Lola x lari jauh.. tapi kena curi... sedey yang amat bila ingat semula... tgh tulis entry ni pon still terasa sedey & menangis... (mummy rindukan lola.. balik lah lola...)

Assalamualaikum & Salam Sejahtera..
Mohon Bantuan & kerjasama rakan-rakan KOMUNITI P18R4…
Jika ada sesiapa yang menjumpai Kucing Hitam (Persian Breed), ade tompok putih di leher & juga bawah perut, harap dapat menghubungi  LUZ PAKSU 013-2370201 atau 019-2370160. Boleh juga direct di rumah Blok D-T05-U03. Kami berharap sangat bantuan dari kalian jika ada terjumpa… Kami sayangkan dia.. Kesian Adik dia bermurung  kehilangan abang..
Ni Gambar Lola kucing yang hilang tu.. Terima Kasih.

Hani dapat rasakan yg Lola masih dekat sini... Pulanglah Lola... Baby iman da semakin membesar.. dulu masa mummy pregnantkan bby, lola slalu baring atas perut mummy dengar baby.. mummy kan penah pesan dgn lola dulu, lola kena jaga baby.. tapi sekarang lola dah xde.. kechik pon bosan main sorang2... mummy sedey lola... Kdg2 kechik berlari2 smbil gonggong loceng mainan tggu kat depan pintu rumah.. Kechik tggu lola balik jugak... bila kechik da penat tggu, kechik gonggong bawak masuk bilik letak depan baby.. mummy x bg kechik main loceng dgn baby.. kechik suka keluarkan kuku.. x mcm lola.. lola pandai jaga kuku... baliklah lola... lola kena jaga kechik & baby... lola kan abg... mummy rindukan lola.. :( 

"Ya Allah, Kau bukakanlah jalan keluar utk Lola pulang ke rumahku semula Ya Allah.. sesungguhnya aku membeli & memeliharanya dengan duit yang halal ya Allah... Jika dia diambil org ya Allah, Kau lembutkanlah hati org tu utk pulangkan semula Lola kepada kami Ya Allah... Aku mohon hanya kepadaMU ya ALLAH..."
­

No comments:

Post a Comment