Saturday, 28 January 2012

Padamu yang ALLAH pilihkan dalam Hidupku....


Padamu yang Allah pilihkan dalam hidupku..
Ingin ku beri tahu padamu..
Aku hidup dan besar dari keluarga bahagia..
Orang tua yg begitu sempurna..
Dengan cinta yg begitu membuncah..
Aku dibesarkan dgn limpahan kasih yang tak terhingga..
Maka, padamu ku katakan..
Saat Allah memilihmu dalam hidupku,
Maka saat itu Dia berharap, kau pun sanggup melimpahkan cinta padaku..
Memperlakukanku dgn sayang yang begitu indah..


Padamu yang Allah pilihkan untukku..
Ketahuilah, aku hanya wanita biasa dengan begitu banyak kekurangan dalam diriku,
Aku bukanlah wanita sempurna, seperti yang mungkin kau harapkan..
Maka, ketika Dia memilihmu untukku,
Maka saat itu, Dia ingin menyempurnakan kekuranganku dgn keberadaanmu.
Dan aku tahu, Kaupun bukanlah laki-laki yang sempurna..
Dan ku berharap ketidaksempurnaanku mampu menyempurnakan dirimu..
Karena kelak kita akan satu..
Aibmu adalah aibku, dan indahmu adalah indahku,
Kau dan aku akan menjadi 'kita'..


Padamu yg Allah pilihkan untukku..
Ketahuilah, sejak kecil Allah telah menempa diriku dgn ilmu dan tarbiyah,
Membentukku menjadi wanita yg mencintai Rabbnya..
Maka ketika Dia memilihmu untukku,
Maka saat itu, Allah mengetahui bahwa kaupun telah menempa dirimu dgn ilmuNya.. Maka ganding tanganku dalam mengibarkan panji-panji dakwah dalam hidup kita..
Itulah visi pernikahan kita..
Ibadah pada-Nya ta'ala..


Padamu yg Allah tetapkan sebagai nahkodaku..
Ingatlah.. Aku adalah mahlukNya dari tulang rusuk yang paling bengkok..
Ada kalanya aku akan begitu membuatmu marah..
Maka, ketahuilah.. Saat itu Dia menghendaki kau menasihatiku dengan hikmah,
Sungguh hatiku tetaplah wanita yg lemah pada kelembutan..
Namun jangan kau cuba meluruskanku, karena aku akan patah..
Tapi jangan pula membiarkanku begitu saja, karena akan selamanya aku salah..
Namun tatap mataku, tersenyumlah..
Tenangkan aku dgn genggaman tanganmu..
Dan nasihati aku dgn bijak dan hikmah..
Nescaya, kau akan menemukanku tersungkur menangis di pangkuanmu..
Maka ketika itu, kau kembali memiliki hatiku..


Padamu yang Allah tetapkan sebagai atap hunianku..
Ketahuilah, ketika ijab atas namaku telah kau lontarkan..
Maka dimataku kau adalah yang terindah,
Kata2mu adalah titah untukku,
Selama tak bermaksiat pada Allah, akan ku penuhi semua perintahmu..
Maka kalau kau berkenan ku meminta..
Jadilah hunian yg indah, yang kukuh…
Yang mampu membuatku dan anak-anak kita nyaman dan aman di dalamnya..


Padamu yang Allah pilih menjadi penopang hidupku…
Dalam istana kecil kita akan hadir buah hati-buah hati kita..
Maka didiklah mereka menjadi generasi yg dirindukan syurga..
Yang di pundaknya akan diisi dgn amanah-amanah dakwah,
Yang roh dan jiwanya selalu merindukan jihad..
Yang darahnya mengalir darah syuhada..
Dan ku yakin dari tanganmu yg penuh berkah, kau mampu membentuk mereka..
Dengan hatimu yg penuh cinta, kau mampu merengkuh hati mereka..
Dan aku akan selalu jatuh cinta padamu..


Padamu yang Allah pilih sebagai imamku…
Ku memohon padamu.. Redhalah padaku,
Sungguh Ridhomu adalah Redha Ilahi Rabbi..
Mudahkanlah jalanku ke Syurga-Nya..
Karena bagiku kau adalah kunci Syurgaku..

Nukilanku untukmu...
hani

Cinta Itu Milik Ilahi (Part 2)

okeh... hani da janji nak sambung kisah yg lepas... arini baru dpt mengarang semula setelah sekian lama tggalkan blog ni yg da berabuk2... hehhehe...

Setelah 2 tahun hani mencari, ttp juga belum ditemui cinta sejati.. Suatu hari, hani menung dan berfikir, "mungkin tiada jodoh untukku lg"... terus hani sangkal fikiran negatif tu cepat2.. sbb hani penah terbaca Firman Allah yg berbunyi ;

"Aku akan menurunkan Hambaku, dgn Apa yg diFikirkan oleh Hambaku"...  
Firman Allah SWT


Takot kalau2 Allah betul perkenankan ape yg haani fikir.. haisshh. Nauzubillah..
Hani masa tu baru abis blaja.. Then keje kat Celcom... ari2 pegi keje awal pgi,  balik keje lewat malam.. mmg xde life mcm org lain.. ye la, blk keje g dating ker. g jenjalan ke.. mmg life tempat keje & tempat tdo.. hurmmm. masa tu betul2 exausted... dpt plak boss yg tah pape.. kawan2 kat opis lak ade yg mcm x suka ngan kita.. asyik nak buat muka jer... hani jz berkawan dgn staff2 lain selain kwn2 seopis... Then masa bulan 5 2011, hani decide 24hours resign.. terus blk kg nak rest... lepas smggu rest kaat kg, hani pon ingat nak balik KL amik baju2 kat sane.. sbb da decide nak duk kg je la... malas nak keje kat KL.. Smpai je kat KL ptg khamis tu, Rizal (kwn ms practical kat TIMES) ajak naik broga ptg jumaat.. then bermalam kat sane lah.. hani dgn gembiranyaa, JOM!.. ye lah... hilangkan bosan sblm blk kg...

Ptg jumaat tu, hani pon siap2 la nak naik broga.. dorang tggu kat stesen komuter kajang... (abg jenol/Alik/Abg botol/Rizal - hani sorang je pompuan). Kami start panjat dlm kul 630 asenye.. smpai kat atas dlm kul 730pm.. Mlm tu kitaorg pon melepak.. baring2 tgok langit smbil borak2.. harap2 x hujan lah.. Alhamdulillah sume selamat.. Baru nak terlelap, tetiba dlm kul 4 pg da bising2.. pehal plak ni.. rupanya da ade org panjat pagi2 buta tu.. huuiihhhhh.. x dapek den nak tdo haaaa.. huhuhu.. haani pon bgon lah lepak ngan alip... yg si Alip, pagi2 buta da main kemera hani.. tah gambar ape dia amik dlm gelap pon hani tatau.. (masa tu hani pakai freaky  lagi - DSLR sony a330).. Lepas je solat subuh, hani pon lepak ngan alip kat blakang batu amik2 gambar sunrise.. tgh duk amik2 pic , tetiba hani tergamam tgok awan ade tulisan kalimah ALLAH.. hani tgok awan tu bergerak.. cepat2 hani amik gambar walaupun tulisan tu da hancur sket sbb kena tiup angin.. Terus hani berdoa pada Allah,

"Subhanallah.. Maha Suci Allah..Ya Allah kau berikanlah aku jalan hidup yg terbaik sesungguhnya aku serahkan Diriku padaMu sepenuhnya. Kau berikanlah aku jodoh yg terbaik agar boleh membimbing aku ke jalanMu.. Amin"

(Berdoalah kalian jika melihat kebesaran Allah SWT)

Awan yg berbentuk kalimah ALLAH

Masa ngah duk amik2 gambar, tiba lg sekumpulan team yg panjat broga ngah cari2 kws nak rest.. kat atas batu tu, kompem kitaorg da cop dulu.. sbb kitaorg bermalam kat situ.. hani tgok masa tu, ramai gak yg kaki DSLR.. ye lah.. ngah musim la katakan.. Ngah posing2 amik gambar ngan alip, tetiba ade sorang mamat ni suka2 je amik gambar hani gak.. ea..ea...ea.. hani jadi serba salah plak nak pose.. ayayaiii. malu maaaa.. klu kat studio lain lah.. even dulu time study jadi part time model, xde la malu.. sbb tempat &  masa photographer yg amik tu sesuai.. ni hani duk amik gambar syok sendri jer.. haiishhh.. sogan den haaaa...
Pastu bertukar2 la FB ngan mamat tu.. Ye la, nak gak tgok hasil gambar mamat tu kan... minat da same.. hebat sgt ke.. ekekkeke... then kami pon pack barang2 utk turun.. sepanjang turun tu, kami kutip semua botol yg bersepah demi menjaga kebersihan Alam sekitar... Masa ni 8 MEI 2010...

Smpi je kat umah, hani pon on lappy, on9 FB.. apa lg, update pic la.. hehehhe... tp mamat tu x on9 pon..
on monday baru la tgok ade org send request utk friend... nama ZULFAZLI JUSOH.. ohh.. mamat kat broga tu.. die pon tag la gambar2 hani yg die amik tu.. not bad jugak gambar2 die... Pastu lame x amik tau psl die. suddenly dia PM hani, juz borak2 pasal photography jer la.. then lame



Waktu ni hani x keje lagi.. ye la kan.. baru brenti keje.. ngah duk cari2 keje gak.. .masa kat kg tu la hani byk berfikir pasal masa depan... xtau mane nak dihala tuju kan.. masa tu hani still bersedih lg, kenapa la hani x ditemukan dgn org yg betul2 jujur & ikhlas menyayangi.. Satu malam tu, hani buat solat istikharah minta petunjuk & ditemukan jodoh yg terbaik... Malam tu jugak hani bermimpi,

~ Masa tu hani duduk dekat tepi sungai yg amat keruh & dalam airnya... Hani pandang keliling.. Hani nampak ade 1 pondok kat tepi sungai tu jugak ade ramai wanita yg berteduh kat dalamnya.. Tiba-tiba, sorang lelaki dtg kat hani & tarik tgn hani smbil berkata "cepat naik atas sampan ni.. tempat ni bahaya.." hani pon tanpa membantah naik atas sampan beliau.. hani pandang dlm air sungai tu, banyak sgt buaya.. lelaki tu terus berdayung ke tgh2 sungai. dari situ, hani tgok, wanita2 yg duduk kat dlm pondok tu haabis kena baham dgn buaya tu walaupun pada hakikatnya tempat tu kelihatan mcm selamat... Lelaki tersebut terus berdayung smpai lah kat 1 anak sungai yg mmg cantik & bersih airnya smpai boleh nampak batu2 & ikan dalam sungai tu.. & air sungai tu cetek air nya... lebih kurang paras buku lali. yg menghairankan hani, sampan lelaki tadi masih boleh bergerak walaupun atas air yg cetek.. sampai je dekat 1 tempat yg ade 1 pondok kecik, lelaki tersebut berhentikaan sampannya & berkata, "kita da smpai tempat yg selamat"~

Terus hani terjaga dari tdo & masa tu da masuk subuh.. hani pon terus solat... lepas hani solat, tiba2 kawan hani SMS kata, yg harini mgkin ade sesuatu akn berlaku pada hani... sesuatu yg baik... katanya sbb mungkin naluri seorang sahabat dapat merasakannya.. bertambah hairan lah hani...
Pada haritu, hani pon pos la ttg "30 hari mencari cinta" yang mane mmg dari pandangan hani sendiri... Suddenly, Zulfazli tu PM hani lagi tya kenapa duk tulis2 pasal cinta tu..



Then, dari situ saja, Zul tu terus SMS hani kata nak dtg rumah.... Pada 24 june 2010, Zul dtg umah dgn kwn hani yg juga kwn opis die (Wan).. yg paling sweetnya, Zul dtg jmpa mak hani & bgtau "Saya nak minta izin dengan makcik untuk berkawan dgn anak makcik Zatul-'Iffah.. Tapi kalau boley, saya taknak berkawan lama, sbb saya xtau apa akan jadi... & Kalau boleh jugak, saya nak meminang anak makcik dalam masa yg terdekat"...
Discuss punya discuss, mak setuju, mak suh die bawa family dia dtg ikot adat org melayu. kira merisik la.. tapi disebabkan family die jauh dari Kedah, so dtg terus utk meminang... Mula2 die nak dtg meminang sebelum bulan puasa... dlm hujung bulan 7.. tapi mcm terlalu rush.. x wat persiapan pape.. so nak nampak cantiknya, kami decide, masa hari raya bulan 9.. 25/September/2010... So secara rasminya, pada tarikh tersebut aku jadi tunangan orang iaitu Zulfazli...

Gambar masa bertunang

Setelah persetujuan 2 pihak, awalnya kami akan diijabkabulkan pada feb2011... Tapi atas sbb yg x dpt dielakkan seperti pihak lelaki ade yg tdk dpt bercuti, maka tarikh perkahwinan kami di awalkan pada bulan Disember.. Maka tarikh 17December 2010 dipilih menjadi hari bersejarah kami... Alhamdulillah. Akhirnya kami disatukan walaupun kami tdk pernah bercinta pada awal perkenalan, tapi kami bahagia bercinta selepas perkahwinan... Ade jugak mulut2 jahat orang yg mengata sbb hani kawen awal.. ye lah, especially hani duduk dlm kawasan KAMPUNG. Mentaliti org2nya pon tak lah begitu advance... Mungkin ade di antara mereka tidak byk membaca tentang Agama.. Moga Allah bukakan lah mentaliti org2 sebegitu ke jalan yg benar.... Allah je yg tau kenapa DIA tentukan jalan jodoh hani mcm ni... Tpi biarlah, smpai bila pon mulut manusia kita x dpt nak ttup...

Jadi disni hani cuba perkatakan, belum tentu org yg kita syg itu akan jadi milik kita.. Cinta itu milik Ilahi.. Cintailah Allah agar DIA memberikan kita pasangan yg Mencintai kita setulusnya... Percaya akan Qada' & Qadar Allah.. Jodoh itu atas kehendak Ilahi... Jodoh itu RAHSIA Ilahi... 

Jom layan gambar kawen hani yg x seberapa ni.. :D

 With Farah & Popoi

 Puncak Broga jadi saksi cinta kami

 With kawan2 UitM Segamat

 With my Larlinks AJ/Fiena/Faten

 Kat jalan ketapi pon jadilah... huhuhu


 Ehem2.. ehehhehe


 Aku terima nikahnya........


 Masa kat kedah...


 Direnjis-direnjis dipilis... lalallala~


Sekian, dari hani.... ^^

Friday, 27 January 2012

Lahirnya Permata Hati Mummy & Abi...

3 December 2011 / Saturday / 2.38Pm

- Detik yg tdk dapat dilupakan... Pada malam jumaat lepas balik dari pasar malam, aku asyik buang air kecil je... haiishhh... nak bersalin dah ker.. ye la, setiap 5 mt lepas buang, buang lagi.. hurmmm.. mak kata, mcm da nak bersalin jer... klu ikotkan due, da lebih hari... due sepatutnya 30/11/2011... tapi masa tu da 2/12/2011.. masa tu aku duk doa je la moga dipermudahkan segalanya. ye la, darah & lendir tanda nak bersalin tu da 3 mggu kluar.. org kata klu da tanda, jln da buka.. tp aku x buka2 plak.... if baby nak deliver, deliver je la... mummy da  bersedia... sume yg diidamkan, sume da dapat... sepanjang aku pregnant, byk la benda yg aku ngidamkan... antaranya:-

  • Buah delima (awal2 pregnancy da ngidam.. masa ngah teruk muntah2.. masa genap je 3 bulan, dpt je makan terus da x muntah dah.. Alhamdulillah dpt delima betul2 merah.. kwn asben yg dptkan kat hway perak.. mahal plak tu.. time nak tu, puas la cari merata tempat.. time tu plak xde jual.. ayayaii.. finally dpt gak.. hehehhe)
  • Telur ikan. (haishhh.. mane nak cari.. alih2 blk kg, mak dapatkan. buat goreng je.. makan sket je... sabor je la)
  • Buah NONA ( nak buah nona yg Merah yer.. bukan yg kulit hijau tu... dulu kat kg byk.. skang ni da xde sgt.. tp aku nak jugak... ramai la kwn2 duk tolong carikan.. dpt mmg dpt, tp dorang bg yg kulit hijau tu jugak... da dkt 2 bulan baru lah aku dpt gak akhirnya.. makcik kat kg aku tu kebetulan pokok dia berbuah.. tp sebiji jer... die bg kat mak aku.. mak aku punya simpan tggu nak bg aku... smpai da lembik sgt buah tu, aku makan jugak smpai abis.. nikmat dpt mkn tu, Allah je la yg tau).. phew~~
  • Kambing Golek. ( Ayayaiiii... jenuh asben aku pikir mane nak cari... hadoihhh... xkan nak beli sekor kambing.. mak aihhh.. nak makan kat hotel kompem mahal... masa tu bulan puasa... tetiba dlm mggu yg same, kebetulan opis asben buat majlis berbuka puasa... sampai je kat sane, aku tgok ade kambing golek!. fuh!!!!... gembiranya x terhingga.. aku pon tolak nasi & sume makanan2 yg sedap la.. masa tu, mata ni juz nampak KAMBING GOLEK jer yg sedap.. aku makan smpai 2 pinggan, kambing tu sahaja.. masa balik, abg yg golekkan kambing tu, siap tapaukan lagi bhgn rusuk.. fuiiyyoohh!!!.. sahur pon makan kambing golek.. huhuhuhu.. selera mahal anak aku ni... Padahal, seumur hidup aku x penah makan KAMBING ok!!!.. haiyoh...)
  • Udang ( udang ni mmg senang lah nak cari. tp hakikatnya, aku xley makan udang.. ALLERGY!.. tp disebabkan nak jugak, 1st try, aku cuba makan sekor kat dlm char kueh teow.. xde pape.. aku amik lg 2 ekor... xde pape.. esoknye, aku pegu pasar malam, beli sekilo, buat sambal udang, aku bedal sampai abis.. Fuhh!!!!.. xde pape!. Magic!!!!... selalu kena air udang je, seluruh badan aku bengkak.. & KOMPEM masuk wad then kena masuk air.. tp berkat ngandungkan anak aku ni, serius xde pape... miracle kan??... )
  • Siput Sedut Masak Lemak Cili Api (Seminggu sebelum bersalin, aku ngidam nak makan siput sedut.. haiishhh... tipon mak kata nak makan siput sedut.. mak cari kat kg ingat nak buatkan.. xde plak.. pastu betul2 da x tahan, ajak encik suami g pasar serdang, dapat lah jugak.. dgn  seronoknye, aku masak siput sedut tu.. x makan nasi pon.. juz makan siput sedut tu je... sengeh smpai bawak tdo la atenye.. hehehhe)
- Maalam tu encik asben da tdo awal.. balik dr pasar terus tdo dlm kul 8pm.. see bertapa awalnyer... aku plak x dpt tdo sbb asyik membuang air jer... last2 aku masuk tdo dlm kul 12 lbh.. pastu, kul 3am aku terjaga nak buang air kecik lagi.. adehaiii... lepas je kencing, tetiba terasa air kuar lg.. out of control.. aikk.. xkan terkencing lg...pastu kuar jer. haiishh.. kopem air ketuban.. aku pon kejutkan encik suami & mak.. aku mandi dulu siap2.. then teruslah g hosp...

- sampai je kat hosp Putrajaya (HPJ), masuk dewan bersalin.. dorang check CTG, sume ok.. pastu nurse suh tggu kejap tggu doc check jalan.. tggu punya tggu, da kul 6 pg, xde gak doc dtg check.. da la die suh tggu kat kerusi.. air ketuban aku terus kuar.. da basah2 kain batik aku pakai... abis meleleh kat kusi aku duduk tu.. dorang kata doc ngah ade patient.. haiiyooohhh... (xkan nak terus tggu kat kerusi tu kot.. katil kat dlm bilik check CTG tu, kosong jer... bg la rest kat situ... hurmmm.. xde lgsg)... dlm kul 6 lebih, baru la doc dtg check. doc syafa.. muda lagi.. check punya check, da 4cm.. dia kata suh tggu kejap... TUNGGU LAGI!. tggu punya tggu da pukul 9 aku duk atas kusi & berjalan2 kat luar dewan tu... tapi yg PELIK nya, aku sket pon x rasa SAKIT...dalam kul 9.15am kot baru la nurse suh masuk labor room.. tp tu pon katil x siap lg.. adoyaiii... aku pon baring je la tggu ape seterusnya.. mcm x gaya nak bersalin je aku ni.. doc pon xde.. mcm duk baring2 dlm wad biase je.. isk3.. hampir2 kul 10am, doc sekali lgi dtg check... doc tu ley kata (sory3.. doc yg shift pagi tadi x pas job...) haaa???????????????????.. APAKAH?..
Doc tu check jalan, da 5cm... die suh aku rest sementara nak tggu 10cm... aku pon baring & tdo la.. ngantukk sehhh... dlm kul 1 lbh camtu, doc n nurse dtg tya, ade rasa sakit contraction x???... xde la plak. xde rasa pape pon... doc tu terus decide, "peliknya awak ni.. x rasa pape... hurrmm.. kalau mcm tu saya kena induce awak supaya awk rasa sakit & rasa nak teran"... ayayaiii.. induce plak.. dorang pon panggil asben suh masuk temankan aku... x sampai 8mt, dari 5cm terus buka 10cm.. cepat yg amat.. nurse suh aku try teran, then aku teran je, nurse tu terus pggil nurse sorang lg sbb kepala bby da nak kuar.. Asben kat sebelah bg semangat supaya aku kuat.. aku kuatkan semangat & tabahkan hati, aku teran smpai lah anak aku keluar dgn sendirinya.. ALhamdulillah, jam 2.38pm, aku selamat melahirkan anak LELAKI seberat 3.38kg.. terasa leganya Hanya ALLAH yg tau.. ibarat lepas 1 azab.. Syukur Alhamdulillah aku melahirkan anakku tanpa sebarang alatan bantuan... nurse letakkan anakku atas perut. aku pegang anakku... gembira x terhingga... Aku berdoa agar aku dapat menjadi ibu yg baik utk anakku...

Ni la permata hati kami di hri awal kelahirannya...

- Part yg paling teruk & sakit aku adalah part NURSE salah jahit... Masa nurse jahit bhgn yg terkoyak tu, hnya ALLAH je la yg tau sakitnya... Koyakan tu terlalu besar sehingga lah bhgn ANUS.. they called, 3rd degree perineal tear... Masa aku bersalin tu, aku x rasa pon nurse tu gunting.. (Tapi die kata die gunting)... & aku rasa sbb tu jugak, koyakan aku besar.. hurmmm.. ntah mane la yg betul.. masa nurse tu jahit, die x refer ngan doc pon.. die main jahir je.. sakitnya, adoyaiiii... aku je la yg rasa... nurse tu buat x endah je aku jerit sakit.. abis je die jahit, die panggil doc, then doc dgn HANGINnya!!! marah nurse tu sbb pandai2 jahit tanpa refer die.. doc tu check, die cuma jahit luar je, dlm x jahit.. doc tu buka semula jahitan, adehaiiiiii.. sakitnye Yarabbi.. doc tu try jahit sket, x boley sbb daging da teruk hancur... then doc tu call ketua doc pakar, Doc Azmi utk jahit semula kat bilik operation.. lps aku n asben sign sume doc kebenaran, terus je masuk OT.. then dorang bius separa badan.. time tu aku da betul2 lemah longlai... LAPAR.. HAUS.. PENING.. PENAT.. sume ade.. lps abis sume tu terus anta aku masuk wad. bayangkanlah, kul 2.38 petang aku bersalin, kul 9 Malam baru setel MENJAHIT!!!... Adoyaiii!!!.. sampai je, xley nak makan.. doc x kasi makan dulu takot termuntah.. aku juz jamah kurma n minum air.. anak pon aku x dpt pegang lg.. badan aku x dpt gerak lg masa tu... hurmm

- Esoknya, aku betul2 lapar.. tp x dpt nak bgon laagi.. sbb rasa sakit yg amat sgt.. asben dtg tolong suapkan makanan.. aku nak g tandas pon asben yg tolong... Alhamdulillah encik suami memahami sgt... dia lah yg mandikan aku, bersihkan aku, temankan aku terkencing, terberak.. Terima kasih abang... I Always LOVE U... 
Asben tgok bengkak kat bhgn jahitan tu sebesar penumbuk.. adoyaiiiii... Bayangkan mcm mane seksa aku berak & kencing... Phew~~~

Tapi Alhamdulillah aku ttp bersyukur dgn kelahiran anakku... semoga anakku jadi anak yg soleh, taat kpd Allah & perintah Rasul, jdi anak yg cerdik pandai serta baik Akhlaknya.. Amin Yarabb...

Kami namakan Hero kami ZUL-IMAN NUR ISLAM..
jom layan gambar si comel kami..
dah pandai bg respond even baru 2 mggu... hehhee

jelingan manja gitu.. heee

During our ANNIVERSARY!!!

mummy jnji akn menjaga kamu dgn baik.. insyaAllah... Amin..