Friday, 3 February 2012

Cahaya Mataku semakin membesar... Tiap hari sayang...

3 Febuari 2012....
wahhh.. arini iman cinta hati mummy & abi da 2 bulan.. Alhamdulillah, iman dikurniakan kesihatan yg bertambah & semakin chubby....



Tiap hari mummy tgok muka iman, tiap hari mummy rasa sayang & xmau berjauhan.. walaupun iman selalu nangis2 x bagi mummy buat keje, asyik nak kena layan die jer, mummy ttp syg iman banyak2. (kdg2 kena pok gak montot die ni sbb manja sgt..hehhe).. ^ ^

Mummy nak iman jadi anak yang soleh.. Suatu hari nanti, mummy tau iman akan bangga kan mummy & abi as ur parent... Mummy nak iman jadi anak yg pandai.. sbb tu setiap hari mummy x penah lupa nak ajar iman benda baru... Setiaap hari jugak mummy akan ciptaa lagu nyanyikan utk iman.. walaupun lagu lirik berterabur, picthing tah ke mana hala, rentak huru hara.. Iman tetap gelak suka walaupun waktu sekarang iman x faham ape yg mummy buat...

Setiap pagi pukul 5, iman da kejutkan mummy & abi... berak lah... kencing lah.. nak susu lah.. tp selalunya, saje je bunyikan siren... smpai mummy & abi xtau iman nak ape... rupa2nya iman nak mandi pagi2.. ayayaiiii.. sayang x boley mandi pagi2 sgt.. takot nanti boleh kena paru2 berair... Setiap kali mandi pagi, mesti nak borak2 dulu... nyanyi2 dulu... baru la syok mandi... iman suka sgt main air.... mgkin sbb tu jugak la, mummy boley nak sgt mandi air terjun masa ngandungkan iman.. hehehhe..

Sebelum tido plak, iman mesti meragam. mummy & abi bergilir2 amik iman pujuk... adehaiii.. manja sgt ni... tapi sebelom nak tido, mummy mesti ajar iman baca doa nak tdo & mengaji... Supaya Allah sentiasa lindungi kita sepanjang masa... Iman da besar nanti, iman kena baca Al-Quran setiap hari.. Supaya Al-Quran pon syg dekat iman.. Iman x boley tggalkan solat... Supaya Allah sentiasa bersama kita waalaupun kita dlm keadaan susah... Mummy doakan iman supaya menjadi khalifah Allah yg terbaik di muka bumi ni... & mummy juga doakan iman jadi Hamba yg taat pada Penciptanya...

Mummy x sabar nak tggu iman besar... Mummy nak antar iman pg sekolah... Mummy doakan iman jadi pelajar yg cemerlang suatu hari nanti... I know, u r the best for me... Mummy & Abi nak iman jadi insan yg berguna pada semua... Iman kan nak jadi doktor... since mummy ngandungkan iman, smpai lah skang iman da kat dunia, iman mesti x meragam pg hospital... Iman suka plak... hehehhe... so iman kena blaja rajin2 supaya suatu hari nanti iman boley jadi doktor... Dr. Zul-Iman Nur Islam....

Mummy suka pandang muka iman waktu iman tido. tenang sgt.... Penawar duka mummy... sejuk hati mummy bila tgok iman tgh tido... Mummy pasti akan terfikir, apa la akan jadi kemudian hari... Mampu ke mummy jadi ibu yg terbaik untuk Iman... Mampu ke mummy bg didikan yg sempurna utk iman... kdg2 mummy takot sgt kalau2 mummy alpa... Apa2 pon, mummy tetap akan berusaha jadi yg terbaik utk anak mummy... semoga kita dikurniakan rezeki yg melimpah ruah agar iman tidak tersia2... Amin...

Ni la cinta hati Mummy & abi.. :D

da pndi main & bg respond...

Peramah bukan main si manja ni... hhehhe

Nak blaja meniarap sendri... kepala da kuat dah..

Syok nyer da tanggal baju nak mandi.. cekciii. hehhe

Lena diulit mimpi...

2 comments: