Wednesday, 17 August 2011

"Adik Baru...."

Seminggu Lola asyik bermurung jer.. Main taknak.. Makan pon sikit jer... Tido pon asyik dengan kami... hurmmm.. kesiannye Lola.. mungkin dia rindukan Lela... Sabar yer sayang... =(

Kami rasa x senang bila tgok Lola asyik mcm ni.. ye lah, selalu active jer... ni murung jer dah.. kami nak pegi mane2 pon, kami terpaksa bawak dia.. sbb Lola mesti mengiau menjerit2 kalau we ols nak kuar rumah... kesian sgt... hurmmm...

Hani pon duk usha2 gak memane kedai yg nak jual kitten murah2.. nak buat kawan Lola.. Pastu, ade la ternampak kat Mudah.com ni, ade sorang mamat ni, nak jual kitten die byk2... harga around RM450... So hani pon message la die malam tu jugak around kul 12... Alhamdulillah, mamat yg gelarkan diri die adik ni ade kitten lagi yg nak jual... Die pon emelkan la hani kitten yg die nak jual.. bile dah tgok2 gambar kitten yg die bg tu, kami pon setuju pilih kitten Breed Persian Ragamuffin untuk jadi teman Lola.. Warna Grey.. kami bagi nama LOLEE... tapi Lolee akan masuk umah kami lepas raya.. sbb die kecik lagi... masih dlm pemantauan.. so after raya, baru lah kami bawak balik rumah..

Ni la LOLEE...
Gugurl jugak pengganti LELA... Walaupun x same, xpe lah... hope Lola akan suka & xkan bermurung lagi... Muka die pon ala2 muka Lola.. Agak sombong sket.. hehehhe


Pagi ahad aritu, tetiba awe kwn kitaorg call, bgtau ade sorang gurl ni nak bg kitten free... sementara Lolee x dtg la, ok la kalau kami amik sekor lagi kat budak ni.. ptg tu, kami pegi la umah diz gurl nak tgok kucing. (FREE la Katakan.. huhuhu). my asben tetiba berkenan dgn kitten warna grey gak.. kami pon amik la bawak balik..kecik sket pada Lola.. Breed tak dpt dikenal pasti.. sebab Mak dia Siamise.. Bapak die Persian.. so gabungkan PERSIAM... huhuhu.. ok la kot... 

Kami bagi name die GEGEE... Kenapa?????..
huhuhu.. sebab, si Gegee ni garang yang amat.... Asyik nak tunjuk gigi die jer kat Lola.. sian Lola.. Lola masa mula2 jmpa Gegee, Lola elok jer cium2 & jilat bulu Gegee... Tapi Gegee ni plak yg berlagaknyer.. abis Lola kena cakar2.. haiishhh!!.. siannye anak mummy sekor ni... baru nak kawan tapi dah kena cekau.. sabar yer Lola.. mesti Gegee takot lagi.. ye la, geegee baru 2 1/2 bulan... Lola dah 4 bulan.. Abg kan.. Sabar yer...
Disebabkan Gegee terlalu garang sgt, hani terpaksa masukkan die dlm Tahanan dulu.. Phew~.... Bisingnye Gegee kena kurung, Tuhan je la yg tau... mengiau2 tak henti2... Lola dengan simpatinya, duduk la depan kandang tahanan tu temankan Gegee.. tapi Gegee ni tetap nak cekau Lola jugak... haissshh... (mesti Lola kata dalam hati "da la dtg umah aku, tapi berlagak plak!!!").. huhuhuhu...
Seharian Gegee dlm tahanan, My Asben tak tahan dgr dia bising2, terus kuarkan die dari kandang tu... Kami tggalkan diorang berdua je kat rumah... bila kami balik jer, tengok dorang dah boleh bergurau2.. phew~~.. lega hati kami.. Lola da tak bermurung lagi.. Gegee pon da tak takot.. tggal nak tggu kehadiran Lolee jer lepas raya.. Lola heppi sgt sbb dapat 2 adik baru... Mummy & Abuyya pon heppi gak...

Ni la GEGEE yg takot tapi garang tu....


No comments:

Post a Comment