Tuesday, 16 August 2011

Pet yang disayangi...

Al-kisahnya, hani ni mmg minat yg amat2 la dgn kitten... Di sebabkan hani ni housewife sepenuh masa, jadi my lovely hubby pon, belikan lah 2 ekor kitten... kitten ni, kami beli kat ade sepasang couple ni yg mmg nak kurangkan kucing2 kat rumah dorang... so, kami bebesar hati mengambil 2 beradik kitten ni dgn harga RM450.. Murahkan???... Breed DLH.. 

Kami beri nama kitten ni Lola & Lela... 

Yang ni LOLA...Boy.. cute kan?.. ade janggut putih.. hehehe


Yang ni plak LELA... si blackie.. yg mmg hitam legam sampai x nampak mata... hehehe. die betina.. 
(Hitam2 si tampuk manggis, Lagi hitam lagi Manis.. huhuhu)


Dorang ni, tersangat lah playful.. active.. tapi Lela yg paling active.. Lola active kejap2 jer.. mgkin sbb die gemok kot.. hehehhehe (sorry Lola, mummy ngumpat lola, tapi mummy ttp syg lola tau..).. Lela ni suka memanjat smpai lah kat atas puncak tingkap kat rumah ni.. siap ajar lola lagi tu.. haishhh.. nakal sungguh.. Selamat la brg2 kat dlm umah ni bukan yg mudah pecah & koyak.. kalau x, adehaiiii.. penat la mummy nak beli baru sumenyer.. hehehhe

Layan Gambar dorang yg nakal sgt2...








Tapi...... tanggal 17 Ogos 2011, kami berdua bangun sahur.. Masa hani tgh masak kat dapur, terasa mcm sunyi plak sbb tak dengar suara Lela mengiau2 mengacau kat dapur... Sedapkan hati, "mungkin Lela tidur lagi kot".. Tengok Lola jer yg duk menggesel2 kat kaki kacau.. Tapi, hati ni rasa tak sedap ati sgt waktu tgh makan... tetiba kami nampak tingkap terbuka... hurmmm.. takkan Lela jatuh kot!!!... (Hati jadi makin berdebar2)... kami x perasan tingkap tu terbuka malam tu.. sbb kami mmg x pernah buka tingkap since ade si kecik 2 ekor ni. (Sbb rumah kami kat tgkat 5).. Mgkin kwn2 yg dtg malam tu yg buka tingkap then lupa nak tutup semula... 

Hani panggil Lela 1 rumah, tapi x menyahut pon... dtg pon tak.. Hani suh la asben turun bawah tengok kalau betul2 dia jatuh.. hurmmm... 
Hani tunggu asben naik, tak gak naik... hati ni makin la gelisah.. hani pon turun jugak kat bawah umah kami ni sambil panggil nama Lela... Masa tu pukul 6 a.m.. Mungkin org yg dengar rasa pelik... Dari jauh Hani tengok asben duk berdiri tegak sambil pegang something... hati hani berdebar time tu, Tuhan je la yg tau.. bila hani da dekat, tengok asben dukung Lela yg da keras... masa tu Hani sedih, Tuhan je yg tau.. sedih yang amat2... smpai terduduk & nak pitam sbb menangis & muntah2 sbb smpai x boleh bernafas & semput.. Asben pon turut sama menangis.. sbb kami sayang Lela da macam kami bela anak.. Lela slalu tggu asben balik dari keje depan pintu.. Mmg kami sedih yang amat2.. Rasa bersalah & menyesal sgt... Sbb malam tu, Lela mengiau2 mintak nak tido sama.. tapi Hani xnak.. Hani kunci pintu x bg die masuk... rasa terkilan sgt... hurmmm... sehari sebelum tu plak, mmg hani baru lepas mandikan dia... So mayat Lela bersih waktu dia mati... 
Mummy sygkan Lela.. Abuyya pon.. Lola pon sama.. InsyaAllah, nanti kita jmpa kat alam lain yer... 

kami semadikan Lela, kat tempat yg dia jatuh... Kul 6.10 a.m kami selamat tanam Lela...


Kubur Lela....


 We miss u LELA... love u so much...

2 comments:

  1. hani... sedih baca ni.. WAWA shu pon dah mati...huhu.. x sampai 24hrs wawa mati.anak dia ikot sekali mati..lagi sedih...

    now, rindu wawa.. selalu shu balik keje dia mesti tunggu depan pintu...:(

    LELA sama kes cam kucing 1st shu.. mati jatuh gak..lagi teruk tingkat 10...:(

    ReplyDelete
  2. sedeh kan... sebab kita syg die sgt.. ari2 duk main dgn die.. xpe lah... da ajal die.. mcm kita jugak. kita ni pon belum tau bile kan...

    hani pon slalu rindu lela, terbayang die main panjat2 ngan lola.. sllau tersalah panggil.. sbb teringat... =(

    ReplyDelete